Bereikbaar via 0495 566 202

Wachtwoorden in de kluis

Veiligheid voorop

Wachtwoorden moet je regelmatig wijzigen. En op een veilige plek bewaren. Tot zover niks nieuws. We weten het allemaal, alleen: doen we het ook?

In onze dagelijkse praktijk zien we dat het veilig en verantwoord omgaan met wachtwoorden bij te veel bedrijven te weinig aandacht krijgt. 

Wachtwoorden zijn vaak zwak, worden te lang niet gewijzigd en/of worden opgeslagen in een Excel-sheet op de pc. Dat laatste is echt een cadeautje voor hackers; zijn ze eenmaal bij je binnen, dan geef je ze de overige wachtwoorden op een presenteerblaadje. Daarom onze tip: maak gebruik van een digitale kluis.

Een digitale kluis is een tool (geïntegreerd met je webbrowser) waarin je jouw wachtwoorden veilig opslaat. De digitale kluis is gekoppeld aan je e-mailadres. Zodra je op een site wil inloggen, gaat de kluis open en wordt het juiste wachtwoord aangereikt. Omdat je de wachtwoorden niet langer zelf hoeft te onthouden, kun je ze ook veel complexer en sterker maken. Bovendien zit bij zo’n digitale kluis een app, zodat je je wachtwoorden altijd bij je draagt op je smartphone.

Wil je er meer over weten of heb je andere vragen over de beveiliging van jouw bedrijfsnetwerk? We kijken graag een keer met je mee. Neem contact op met Stephan de Bot, directeur/eigenaar van Cubesix: tel. 0495 566 202.